Studenten van de opleiding Voeding en Diëtetiek verkopen hun samenvattingen voor HBO. De studiedocumenten helpen je beter voor te bereiden op de Voeding en Diëtetiek tentamens.
Een Plan van Aanpak voor de HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek. Dit is het goedgekeurde plan van aanpak wat is gebruik voor de scriptie Voeding en Lipoedeem, zie andere verkopen.
NTI / Voeding en Diëtetiek / Plan van Aanpak voor Voeding en DiëtetiekIn dit deze samenvatting staat alles wat je moet weten als je op de hanze hogeschool voeding en diëtetiek studeert en het blok chronische aandoeningen volgt. Dit zijn de aantekeningen bij alle colleges die gegeven zijn in 2023.
Hanzehogeschool Groningen / Voeding en Diëtetiek /Betreft een samenvatting voor het vak Anatomie en Fysiologie, leerjaar 1 van Voeding en Diëtetiek. Alleen de hoofdstukken die nodig zijn voor het tentamen. Tevens ook een samenvatting van H13 van het boek Science of Nutrition ( vertaling naar het Nederlan...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Anatomie & Fysiologie Anatomie & Fysiologie door C.A. Bastiaanssen, A.A.F. JochemsBetreft een samenvatting van de noodzakelijk hoofdstukken van het boek Science of Nutrition, voor de module Voedingsleer. De samenvatting is tevens een vertaling naar het Nederlands Ik heb de Engelse terminologie zo zorgvuldig mogelijk vertaald naar de Ned...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voedingsleer The Science of Nutrition door Janice Thompson, Melinda ManoreBetreft een samenvatting van 24 pagina's. Geen super lange teksten of extra informatie ten opzichte van het boek, maar echt een beknopt uittreksel van de stof die nodig is om het examen te halen. Ik heb het examen in 1 poging gehaald met een 7,7 Bevat de s...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voeding, voorlichting en gedrag Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering door Johannes Brug, Patricia van AssemaUitgebreide samenvatting van de belangrijke hoofdstukken 3 t/m 7 en vertaling van de summary van hoofdstukken 1,2,8,9,13,14,17,18 en 19. Deze samenvatting is geschreven voor het examen van het programma 'Voedingsleer', gevolgd aan het NTI in 2023/2024. Met...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voedingsleer The Science of NutritionVerkoop en verdien aan je studiedocumenten. Upload vandaag je samenvatting en help de vele studenten die dagelijks zoeken naar jouw documenten. Gebruikers hebben al meer dan €315.000,00 verdiend.
Document uploadenSamenvatting van het volledige eerste hoofdstuk van het boek 'Science of Nutrition', geschreven door Janice Thompson, Melinda Manor, Linda Vaughan. Het boek wordt gebruikt bij de opleiding/programma van de NTI Voedingswetenschappen en psychologie maar ook...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voedingsleer The Science of Nutrition door Janice thompson, Melinda Manore, Linda VaughanEen verslag geschreven voor de module proffesionaliseringsopdracht van de opleiding HBO voeding en diëtetiek. Niet om overtenemen, maar om als een voorbeeld te gebruiken voor u eigen verslag.
NTI / Voeding en Diëtetiek / Proffesionaliseringsopdracht jaar 1Een verslag geschreven voor de module integrale beroepsopdracht van de opleiding HBO voeding en diëtetiek. Niet om over te nemen, maar om als een voorbeeld te gebruiken voor u eigen verslag.
NTI / Voeding en Diëtetiek / Integrale beroepsopdrachtEen uitgebreide samenvatting van het boek Ons voedsel. In de samenvattingen word een merendeel van de hoofdstukken uitgelegd. Een samenvatting van de module toegepaste levensmiddelenleer.
NTI / Voeding en Diëtetiek / Toegepaste levensmiddelenleer Ons voedsel door Frans M. de JongEen samenvatting over het boek gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering, hierin worden alle belangrijke punten makkelijk uitgelegd. Ook zijn alle gedragsmodellen uitgelegd. Tussendoor in de samenvatting staan ook oefenvragen, zodat je de geleerde stof...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voeding, voorlichting en gedrag Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering een planmatige aanpakEen samenvatting van het boek The science of nutrition (van het vak voedingsleer bij de opleiding van Nti). Studiejaar 1 van de opleiding voeding en diëtetiek. In het document is een samenvatting te vinden van alle hoofdstukken en een samenvatting van de ...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voedingsleer The Science of NutritionSamenvatting voor E-health, diversiteit en ethiek. Het is een uitgebreid document geworden met een samenvatting van de boeken, richtlijnen en artikelen exclusief Kreuses Food and the nutrition care process, wel met info over DASH dieet maar dan van voedin...
NTI / Voeding en Diëtetiek / E-health, diversiteit en ethiekDit is een samenvatting van §5.1 en §5.2 van het boek 'Psychologie, een inleiding'. Samen met mijn samenvattingen over heel hoofdstuk 2 en 3 is dit een goede voorbereiding op de kennistoets van periode 1. De samenvattingen bevatten allemaal plaatjes uit ...
HAN University of Applied Sciences / Voeding en Diëtetiek / Sociale Wetenschappen psychologie een inleidingSamenvatting Module Pathologie Literatuur: Kruizenga H., Wierdsma N. (2020). Zakboek Diëtetiek Mahan, L.K.& Raymond, J.L. (2016) Krause's Food en The Nutrition care process. 14th edition. Stegeman, N. (2017). Voeding bij gezondheid en ziekte
NTI / Voeding en Diëtetiek / Patholgoie Zakboek Dietetiek door Kruizenga H., Wierdsma N.Heldere en overzichtelijke samenvatting van hoofdstuk 1 t/m 9 van het boek Gezondheidsvoorlichting en gedragsverandering (Brug, Assema & Lechner) Vak: Voeding, voorlichting en gedrag (leerjaar 1) Studie: HBO Voeding en Dietetiek
NTI / Voeding en Diëtetiek / Voeding, Voorlichting en Gedrag Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering een planmatige aanpakHeldere en overzichtelijke samenvatting van hoofdstuk 1,2,4,5,6,7,10 en 11 Vak: Anatomie en fysiologie voor de diëtist (leerjaar 1) Studie: HBO Voeding en Diëtetiek
NTI / Voeding en Diëtetiek / Anatomie en fysiologie voor de dietist Anatomie en fysiologieHeldere en overzichtelijke samenvatting van hoofdstuk 8 t/m 20 van het boek Ons Voedsel (Frans M. de jong) en het boek The Science of Nutrition hoofdstuk 2, 4 t/m 6, 13 en 15 (volgens literatuurlijst) Vak: Toegepaste Levensmiddelenleer (leerjaar 1) Studie:...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Toegepaste Levensmiddelenleer Ons VoedselZeer uitgebreide samenvatting van H.1 t/m H.9 van de Module Voeding, Voorlichting en Gedrag van het eerste leerjaar van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Het boek: Brug, J., Lechner, L en Assema van, P. (2016). Gezondheidsvoorlichting en gedragsverander...
NTI / Voeding en Diëtetiek / Module Voeding, Voorlichting en Gedrag Gezondheidsvoorlichting en Gedragsverandering een planmatige aanpakGezondheidsvoorlichting en gedragsverandering, Samenvatting voor NTI, Voeding en diëtetiek. Lastige materie eenvoudig samengevat, ik had een 8,8.
NTI / Voeding en Diëtetiek / Gezondheidsvoorlichting en gedragsveranderingDe opleiding Voeding en Diëtetiek focust zich, zoals de naam al zegt, vooral op onze voeding. Wat is gezonde voeding? En hoe krijg je mensen zover om gezonder te eten? De opleiding is een voltijdopleiding en duurt in totaal vier jaar. In deze opleiding is er een mooie verhouding tussen theorie en praktijk. De theorie die je leert, pas je gelijk weer toe bij cliënten of bij opdrachten die je moet maken. Je leert onder andere hoe je diëten moet maken en hoe je deze dan ook toe kunt passen. Ook leer je om voorlichting te geven over gezondheid en voeding en leer je mensen te begeleiden hiermee. Je doet veel onderzoek tijdens je studie. De hele opleiding door voer je praktijkopdrachten uit en in het laatste jaar voer je als eindopdracht een praktijkgericht onderzoek uit. Veel studenten hebben moeite met het maken van eindopdrachten of scripties. Daarom is het altijd handig om hulp te vragen bij een andere student en dit kan door een oproep te plaatsen voor een tutor. Tijdens de opleiding is het ook mogelijk om een semester in het buitenland te gaan studeren, zodat je onder andere kunt zien hoe andere culturen met hun voeding omgaan.
Het is voor een diëtist belangrijk dat je veel kennis hebt van voeding. Het is ook belangrijk dat je weet hoe je een behandelplan opstelt en hoe je de lichaamssamenstelling van de cliënt meet. Daarnaast weet een diëtist ook hoe het opzetten van een gezondheidsprogramma in zijn werk gaat.
Met een afgeronde studie Voeding en Diëtetiek kan je verschillende soorten beroepen gaan uitoefenen. Je kunt bij allerlei soorten organisaties gaan werken. Je kunt bijvoorbeeld in een verpleeghuis, ziekenhuis of in een gezondheidscentrum gaan werken. Als behandelaar (diëtist) in een ziekenhuis ga je mensen begeleiden met hun herstel en doe je je uiterste best om bij te dragen aan de kwaliteit van leven van de mensen die je behandelt. Het is echter ook mogelijk om te kiezen voor een carrière als productontwikkelaar. Je gaat dan aan de slag in de catering of de voedingsmiddelenindustrie. Je gaat dan bezig zijn met het ontwikkelen van recepten en voedingsproducten en tegelijkertijd houd je toezicht op de kwaliteit en veiligheid van deze producten. Je kunt met Voeding en Diëtetiek dus diverse kanten op!