Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 3 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: De ondersteuningsbehoefte van de clint met NAH goed en concreet formuleren.
Gezien ik afhankelijk was van de partner omdat de heer niet in staat was zelfstandig optimaal antwoord te geven op de antwoorden plus mijn observatie op het non verbale lichaamstaal van deze clint zijn dit de uitkomsten. De eigen regie, zelfstandigheid en zelfredzaamheid zal ik meenemen waar de clint qua ondersteuningsbehoefte aan heeft, waar er verbeterd aan moet worden.

De clint vragen om wat te drinken, met linnengoed te helpen en of de hygine kar te duwen in de nacht, mocht het zijn dat de clint niet kan slapen.
De clint rustig benaderen als hij last heeft van claimend gedrag, door af te leiden, bijvoorbeeld televisie te kijken, drankje aanbieden, hem duidelijk maken dat ik straks tijd voor hem hebt, dus het gedrag proberen te begrenzen als we andere bewoners op dat moment naar bed brengen. Als hij verward is proberen zoveel mogelijk achter te komen wat parten speelt en hiervoor een oplossing zoeken.
Bij ontremd eetgedrag begrenzen, de heer erop rustig aanspreken en de heer vragen om rustig te eten. Dit heb ik ook overgedragen aan het woon en welzijn collegas vanwege verstikking en verstikking gevaar de heer goed in gaten te houden.
Als de heer vermoeidheid loopt aanbieden om te zitten en te rusten.
Bij voor over hoofd buigen bij de clint, vragen om rechtop te lopen. Collegas moeten dit ook consequent vragen aan de heer.
De heer goed bijsturen met ADL, gezicht kan de heer zelf goed verzorgen, tanden poetsen, haren kammen en zich droog scheren voor de spiegel. De heer heeft ondersteuning nodig met boven en onderlichaam wassen. Goed aansturen met aankleden op de juiste volgorde, vanwege apraxie.
Helaas lukt het de heer te begrenzen om zijn huid te krabben vanwege extreme jeukklachten. Onmacht voor ons bij deze.
De activiteitenbegeleider gaat ervoor zorgen passende activiteiten op maat van tijd tot aan te bieden en partner mag ook mee.
Als afleiding op onze afdeling kan de heer de motomed gebruiken, fysiofiets met visuele landschappen.
Gezien de clint vroeger veel van klussen hield in de tuin en huis, kleine klusjes aanbieden dat zinvol is zoals afwas afdrogen, zakken wegbrengen.
Kortom de clint is gebaat aan dagelijkse dagstructuur en afleiding voor zijn gedrag.

. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 250 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: medisch.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document