Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 4 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: De reactie van de clint op de manier van communiceren.
Bracht eerst structuur in het gesprek. Vroeg eerst als ik de heer bij zijn voornaam mag noemen H en hoe het met de heer ging.
Ik gebruikte korte, duidelijke en eenvoudige zinnen.
Past mijn tempo aan, sprak rustig en duidelijk, las pauzes in zodat de heer de informatie kon verwerken.
Ondersteunde gesproken taal met gebaren, mimiek en intonatie.
Kondigde meteen aan wat ik wilde zeggen.
Vroeg 1 ding tegelijk en stelde de vraag zon eenvoudig mogelijk. Als ik een moeilijke vraag stelde en ik merkte dat de heer geen antwoord gaf, zei ik dan: Misschien heb ik de vraag niet goed gesteld, ik bedoel hiermee hoe u vroeger was samen met uw partner in huis. Ik hield het bij mezelf en en legde het niet bij de heer.
Ik bleef mijn vraag op dezelfde toonhoogte houden en vriendelijk herhalen totdat de vraag beantwoord werd. Ik ging wachten met het stellen van nieuwe vragen om het overzicht te behouden.
Ik controleerde altijd als de boodschap begrepen was en herhaalde wat ik heb besproken.
Ik bleef in dialoog en probeerde de heer niet te overtuigen.
Ik maakte een korte gespreksverslag zodat alles nagelezen kan worden door te rapporteren als hulp bij het overdragen.
De client was rustig aanwezig, leek gesloten te zijn, ondanks het spiegeltechniek communicatie te gebruiken. Zo kon de heer zich niet heugen hoe de rouwverwerking van de naasten is verliep. Om deze rede heb ik besloten de heer niet te overvragen. Ik gebruikte korte, duidelijke en eenvoudige zinnen. Gaf de heer de ruimte om te praten na elke vraag. De partner was oplettend en gaf antwoorden op de vragen als de heer geen antwoord gaf per vraag, zoals rouwverwerking, hoe de client en ervaren heeft en zij tijdens en na de beroerte van haar partner. Partner vertoonde qua gedrag, heel betrokken tijdens het gesprek, zodat het voor mij makkelijker was om een beeld te krijgen, hoe ik de begeleiding kon voortzetten met uitkomst van het gesprek tussen de heer, partner en mij. Partner nam grotendeels het gesprek over omdat de heer nauwelijks antwoord gaf. Hij gaf alleen antwoord over zijn werk, hobby's vroeger. Het was voor belangrijk om tijdens het gesprek empathie, geduld te tonen, zelfde oog hoogte houden en vooral in de belevingswereld van de clint te gaan op dat moment.

. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 250 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: medisch.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document