Studiebot antwoord

Stel een vraag ›
 
Vraag gesteld door: Astika1975 - 4 weken geleden

Schrijf een verslag over het onderwerp: Na het uitvoeren van de opdracht schrijf je een reflectie. Deze reflectie voeg je toe aan je verslag. In de reflectie reflecteer je op contactmoment en het inzetten van de interventies.

In de reflectie beschrijf je volgende onderdelen:

Mogelijkheden en onmogelijkheden van de clint
Tijdens het contact met de clint heb ik verschillende mogelijkheden en onmogelijkheden kunnen observeren. Zo is het duidelijk dat de clint moeite heeft met communiceren en zich verbaal uit te drukken. Hij maakt gebruik van (non)verbale gebaren en geluiden om zijn behoeften kenbaar te maken. Dit maakt het soms lastig om te begrijpen wat hij precies wil of nodig heeft. Daarnaast heeft de clint moeite met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten en heeft hij begeleiding nodig bij de Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL). Hij kan zichzelf wel goed verzorgen, maar heeft hulp nodig bij het wassen en aankleden vanwege apraxie.

Aanpassingen in plan en redenen hiervoor.
Tijdens het contact met de clint heb ik gemerkt dat sommige interventies uit het oorspronkelijke plan niet altijd effectief waren. Zo was het bijvoorbeeld lastig om de clint te begrenzen bij het krabben van zijn huid vanwege extreme jeukklachten. Dit zorgde voor frustratie bij zowel de clint als bij mijzelf. Daarom hebben we besloten om de clint te voorzien van een zalf die de jeuk kan verminderen en zijn huid kan verzachten elidel en koelzalf. Deze aanpassing in het plan was nodig om de clint meer comfort te bieden en het krabben te verminderen. Dit was besproken tijdens een MDO die ik mocht bijwonen op 18 december 2024 samen met de EVVER , partner, arts, psycholoog erbij.

Aanpassingen tijdens contact.
Tijdens het contact met de clint heb ik gemerkt dat het belangrijk is om rustig en geduldig te blijven. De clint kan soms onrustig en claimend gedrag vertonen, vooral in de avonduren. In deze situaties is het belangrijk om de clint rustig te benaderen en af te leiden met bijvoorbeeld televisie of een drankje. Ook is het belangrijk om duidelijk te maken dat er later tijd voor hem is, zodat het gedrag begrensd kan worden. Door deze aanpassingen tijdens het contact kan de clint beter omgaan met zijn onrust en claimend gedrag.

Aanpassingen tijdens de interventies
Tijdens de interventies is het belangrijk om de clint goed te begeleiden en ondersteunen bij dagelijkse activiteiten. Zo heeft de clint sturing nodig met ADL. Zo kan de clint helpen met het duwen van de hygine kar in de nacht bijvoorbeeld of drankje aanbieden, mocht hij niet kunnen slapen. Daarnaast is het belangrijk om de clint te begrenzen bij ontremd eetgedrag door hem rustig aan te spreken en te vragen om rustig te eten. Ook is het van belang om de clint te vragen om rechtop te lopen wanneer hij vooroverbuigt. Deze aanpassingen tijdens de interventies helpen de clint om beter om te gaan met zijn gedrag en zorgen voor meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Aanpak vertrouwensrelatie
Om een goede vertrouwensrelatie op te bouwen met de clint is het belangrijk om hem te laten merken dat hij gezien en gehoord wordt. Dit kan door hem 1 op 1 aandacht te geven en met hem te praten over zijn interesses en familie. Ook kan ik de clint betrekken bij activiteiten die hij leuk vindt, zoals favoriete muziek zetten via de Compaan, kleine klusjes doen, helpen met bed vervoeren. De clint elke keer met een compliment belonen voor zijn positief gedrag. Door deze aanpak kan de clint zich begrepen en gewaardeerd voelen, wat de vertrouwensrelatie versterkt.

Wat deed het met jou?
Het werken met deze clint heeft mij uitgedaagd en soms ook gefrustreerd. Het is soms lastig om te begrijpen wat de clint precies wil of nodig heeft vanwege zijn beperkte communicatievaardigheden. Dit kan zorgen voor gevoelens van onmacht en frustratie. Tegelijkertijd heb ik ook veel voldoening gehaald uit het kunnen ondersteunen en begeleiden van de clint bij zijn dagelijkse activiteiten. Het zien van kleine vooruitgangen en het kunnen bieden van comfort en afleiding aan de clint geeft mij een gevoel van voldoening en betekenis in mijn werk.

Al met al is het belangrijk om flexibel te zijn en het plan aan te passen waar nodig. Door goed te observeren en te luisteren naar de clint en zijn behoeften, kunnen we de zorg beter afstemmen en de clint ondersteunen bij zijn problemen.

In de reflectie zijn alle benoemde onderdelen beschreven. Schrijf 4 leerdoelen voor jezelf
. De tekst moet geschreven zijn op het niveau van het MBO. De tekst moet geschreven zijn in de Nederlandse taal. De tekst moet in 100 woorden geschreven zijn. De stijl van de tekst moet zijn: overtuigend.

Antwoord gegenereerd door AI Antwoord rapporteren

Stel een studievraag en wij proberen hem zo goed mogelijk te beantwoorden.

Stel een vraag
 
Inloggen via e-mail
Nieuw wachtwoord aanvragen
Registreren via e-mail
Winkelwagen
  • loader

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items! Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

Actie: ontvang 10% korting bij aankoop van 3 of meer items!

loader

Ontvang gratis €2,50 bij je eerste upload

Help andere studenten door je eigen samenvattingen te uploaden op Knoowy. Upload ten minste één document en krijg gratis € 2,50 tegoed.

Upload je eerst document