Studenten van de opleiding Hoger Hotelonderwijs verkopen hun samenvattingen voor HBO. De studiedocumenten helpen je beter voor te bereiden op de Hoger Hotelonderwijs tentamens.
These are just some sheets of guidelines of word and excel.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Professional Software Skills (MIS)These are my notes made during the lectures of RM. It concerns all chapters of the book.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Revenue Management (part of Marketing) Revenue Management Maximizing Revenue in Hospitality Operations door Gabor Forgacs, Dr OecThese are my notes made during the lectures of OPS. It concerns chapter 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 15, 16, 17 of the book.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Operations Management Operations Management door Peter Jones and Peter RobinsonThese are the lecture notes of Marketing Year III of the NHTV International Hotelmanagement. It concerns chapter 1, 2, 5, 7, 8, 9, 10, 11, 14, 16, 18
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Marketing Services Marketing door Alan Wilson, Valarie A Zeithaml, Mary Jo Bitner, Dwayne D GremlerThese are my notes made during the lectures of MIS on the NHTV in Breda. It concerns chapter 5-11 of the MIS book of Kenneth C. Laudon.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Management Information Systems Management Information Systems Managing the Digital Firm door Kenneth C Laudon and Jane P LaudonThese are my notes made during lectures of accounting in year III. The lectures, in my opinion, are easier to digest than the book of managerial accounting.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / AccountingVerkoop en verdien aan je studiedocumenten. Upload vandaag je samenvatting en help de vele studenten die dagelijks zoeken naar jouw documenten. Gebruikers hebben al meer dan €315.000,00 verdiend.
Document uploadenAantekeningen Bedrijfscommunicatie Mevrouw Hoefnagels Met veel voorbeelden en gebruikten afbeeldingen uit het college en de PowerPoint. Hotel Management School Maastricht, module 2
Zuyd Hogeschool / Hoger Hotelonderwijs / Cutluur Grenzeloos door Ankie HoefnagelsThis is a short recap of the lectures concerning English essay writing in year II.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / English - Essay WritingThis document includes all required lecture notes of Business Ethics, year 2.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Business Law and Ethics Fundamentals of Sustainable Development door Niko Roorda, with Peter Blaze Corcoran and Joseph P. WeaklandThis document includes all study material needed for the Business Law part of Business Law and Ethics. MY typing skills will help YOU! ;) You will figure out when you download it...
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Business Law and EthicsThis document covers all lecture notes of economics related to the chapters 1, 8, 10, 11 of Essential Economics for Business.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Economics Essential Economics for Business door John Sloman, Elizabeth JonesThis document covers all notes from the lectures of Investigative abilities in year 2 of the program.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Investigative Abilities Doing Research in the Real World and Universal Methods of Design door David E Gray and Bella MartinThis document covers all lecture notes of Organizational Behaviour of year 2 of the program.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Organizational Behaviour Organizational Behaviour door Andrzej A Huczynski and David A BuchananThis document covers all lecture notes of Business Ethics. The three papers belonging to this subject of the first year, can be bought separately.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Business Law and Ethics Fundamentals of Sustainable Development door Niko Roorda, with Peter Blaze Corcoran and Joseph P WeaklandThis document covers the lecture notes of Business Law. Please note you do need proper notes, as there is no book provided!
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Business Law and Ethics Fundamentals of Sustainable Development door Niko Roorda, with Peter Blaze Corcoran and Joseph P WeaklandThis document includes possible exam questions of Business Law year 1.
NHTV Breda / Hoger Hotelonderwijs / Business Law and EthicsAantekeningen colleges cultuur Ankie Hoefnagels aangevuld met afbeeldingen. Aantekeningen van de colleges aangevuld met afbeeldingen en modellen.
Zuyd Hogeschool / Hoger Hotelonderwijs / Cultuur Grenzeloos interculturele communicatie in de wereld van toerisme en gastvrijheid door Ankie Hoefnagels &Ton van EgmondStatistics for Business and Economics aantekeningen NL H1 2 3 Aantekeningen Statistics for Business and Economics, in het Nederlands. Hoofdstuk 1, 2 & 3.
Zuyd Hogeschool / Hoger Hotelonderwijs / Statistiek Statistics for Business and Economics door Jim Freeman & Eddie ShoesmithAantekeningen colleges priciples of marketing, aangevuld met modellen en afbeeldingen.
Zuyd Hogeschool / Hoger Hotelonderwijs / Principles of marketing Principles of marketing door KotlerIn het Hoger Hotel Onderwijs worden studenten opgeleid op hbo niveau voor management- en adviesfuncties in de recreatie en toerisme sector. Een opleiding in het Hoger Hotel Onderwijs duurt 4 jaar. In die 4 jaar wordt je opgeleid tot een goede (hotel)manager. In het eerste jaar van de studie gaat het er vooral om dat je de basis begrijpt. In de meeste hoge hotelscholen is er een hotel en restaurant aanwezig. Je gaat daarin meedraaien om zo de werkzaamheden beter te begrijpen en te kunnen uitvoeren. In de overige 3 jaar van de studie wordt er gefocust op het management gedeelte van de opleiding. Je krijgt dat jaar verschillende vakken, afhankelijk en verschillend per onderwijsinstelling. Denk bijvoorbeeld aan vakken die zoals Engels, management accounting en de wereld van het hotel management. Ook worden er verschillende malen in deze vier jaar stage gelopen. Het is verplicht om één managementstage en één praktijkstage te lopen.
De meest belangrijke vaardigheid voor een student aan het hoger hotelonderwijs is de vaardigheid om te kunnen managen. Jij moet immers het hotel of de organisatie gaan managen. Je geeft leiding aan werknemers, plant het werk in en ook kijk je naar de financiële kant van zaken. Ook is het belangrijk om altijd gastvrij zijn en altijd klaar staan voor de gast. Het is jouw taak om de gast een goede ervaring te geven en het is natuurlijk belangrijk dat gasten weer terug willen komen. Het is belangrijk dat je veel kennis hebt over het management en hotelleven. Deze vaardigheden leer je door een combinatie van theorie met praktijk.
Met deze studie kun je eigenlijk overal aan de slag binnen de horeca en toerisme sector. Je kan gaan werken in een hotel, horecagroothandel, conferentie-organisaties, recreatieparken, enzovoorts. Met deze opleiding kan je leiding gaan geven aan werknemers, je managet een deel van een bedrijf of bent verantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering. Je helpt ook mee met het oplossen van eventuele klachten. Kortom, je kunt bij een groot scala aan bedrijven terecht met deze opleiding.
Tijdens je studie kun je ook ervaring opdoen met het hotel- en restaurantleven. Veel studenten zoeken een bijbaan in de horeca. Ook kun je andere studenten helpen tijdens hun studie, door als tutor bijles te geven aan lagere jaars studenten.
De theorie uit de opleiding leer je vooral uit boeken. Veelgebruikte boeken bij de hogere hotelschool zijn Hospitality experience, Op stap naar de wijn en Marketing fundamentals. Je kunt op Knoowy samenvattingen van deze boeken downloaden. Ook is het mogelijk je eigen samenvattingen te verkopen.